Svensk Bilförmedling
Gängesvägen 10
341 31 Ljungby

E-post
Webmaster
Citroën XM


XM
Citroën XM är arvtagare till CX och DS. Slösande utrymmen, karaktäristiskt utseende och magnifik komfort gör den till en milslukare av rang. Räcker inte Sedan-modellens utrymme finns XM Kombi, en av de rymligaste bilarna på marknaden, uppskattad som taxi i dieselutförande. XM V6 Exclusive är ett av marknadens bästa erbjudanden. Trots ett förmånligt pris ingår "allt" i standardutrustningen, t ex automatlåda, ABS-bromsar, airbag på förarplats plus sidoairbag i framsätena, ljudanläggning med CD-växlare, digital klimatanläggning och elmanövrerade stolar, skinnklädsel eller skinn/alcantara, farthållare, färddator. Den har också Citroëns Hydraktiva fjädring som automatiskt anpassar sig till vägförhållandena och förarens körsä;tt.

Citroën XM V6 Motorer
Två bensinmotorer, 2,0 Turbo 150 hk och den helt nykonstruerade 3 liters V6:an på 194 hk. De kompletteras av två dieselmotorer, 2,1 12V 110 hk och 2,5 12V 130 hk.

Säkerhet
Den påkostade fjädringen, den exakta styrningen, de effektiva ABS-bromsarna, ger Citroën XM mycket säkra vägegenskaper som gör det möjligt att undvika en olycka. Men om den ändå skulle inträffa är Citroën XM, enligt Folksams undersökning, en av marknadens säkraste bilar tillsammans med bland andra Audi, Volvo och Saab 9000. Folksam placerar XM i den säkraste gruppen, bilar som är 40 procent säkrare än medelbilen. De långa deformationszonerna, den kraftiga karossen, utrymmena som minskar risken att slå emot inredningen, säkerhetsutrustningen med airbag, sidokrackkuddar, bältessträckare och bältesklämma, sidokrockskydden, allt bidrar till att göra XM till en trygg och säker bil.

XM kombi Garantier
Citroën har en av marknadens bästa garantier.
3 års nybilsgaranti/12 000 mil
3 års vagnskadegaranti
6 års rostskyddsgaranti
3 års Nonstopförsäkring som ger ersättning vid avbrott, t ex hotell eller biljett för att resa vidare.